Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Privatnost podataka

Futura Informatička Tehnologija d.o.o. se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje ugovora; redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Futura IT d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Prikupljanje i korištenje informacija
Futura IT štiti Vašu privatnost. U procesu realizacije tražene usluge i za davanje obavijesti i informacija vezanih uz Vašu kupovinu ili drugu uslugu, koristit ćemo samo one informacije koje nam svojevoljno dozvolite da koristimo. Obvezujemo se da nećemo prodati, iznijeti ili dati ove informacije trećoj stranci na način koji nije naveden u ovoj izjavi.

Registracija
Kako bi napravio rezervaciju ili poslao upit na ovim Internet stranicama, korisnik prethodno obavlja registraciju popunjavanjem registracijskog upitnika. Tijekom registracije od korisnika se traže kontakt informacije (poput imena i e-mail adrese, adrese stanovanja, broja telefona). Ove se ove informacije koriste kako bi se stupilo u kontakt s korisnikom prilikom odgovaranja na pitanja postavljenih na našim Internet stranicama te za osiguravanje privatnosti korisnika pri kontroli statusa rezervacije i unosa ili promjene podataka. Korisnik može poslati upit i bez podataka a samo sa ispravno upisanom email adresom.

Rezervacija
Pri rezervaciji roba ili druge usluge koju nudimo na ovim stranicama, tražit ćemo osobne podatke nositelja rezervacije (poput imena, adrese, kontakt telefona i dr. ). Ti podaci koristit će se isključivo za realizaciju usluge. Podaci o plaćanju (poput broja kartice, i sl.) posebno su zaštićeni i bit će dostupni samo bankama, odnosno kartičnim kućama radi autorizacije plaćanja, nedostupni tvrtki Futura IT d.o.o. a dostupni samo ovlaštenoj tvrtki za prikupljanje takvih podataka ( WSPay )

Log datoteke
IP adrese koristimo kako bismo analizirali trendove, održavali Internet stranice, pratili kretanje korisnika i sakupili šire demografske podatke. IP adrese nisu vezane uz bilo kakve osobne podatke uz pomoć kojih je moguća identifikacija pojedinca.

Dostupnost informacija
Prikupljeni demografski podaci bit će dostupni našim medijskim partnerima, profesionalcima i oglašivačima. Ovo nije povezano s bilo kakvim osobnim podacima uz pomoć kojih je moguća identifikacija pojedinca. Kako bismo pružili posebne usluge možemo se udružiti s trećom strankom. Samo kad se korisnik prijavi za ove usluge, trećoj stranci bit će dostupna imena ili druge kontakt informacije koje su neophodne za pružanje spomenutih usluga. Trećoj stranci nije dozvoljeno koristiti osobne podatke osim u svrhu pružanja navedenih usluga. 

Linkovi
Ove Internet stranice sadrže linkove na druge Internet stranice. Molimo vas da uzmete u obzir kako Futura IT d.o.o. ne može biti odgovoran za poštivanje privatnosti na spomenutim drugim Internet stranicama. Naše korisnike potićemo da pročitaju izjave o privatnosti svake Internet stranice koja prikuplja osobne podatke. Ova Izjava o privatnosti primjenjuje se isključivo vezano uz informacije prikupljene na ovim Internet stranicama. 

Newsletter
Kontakt informacije, poput imena i e-mail adrese, možda će biti zatražene u slučaju da se korisnik želi prijaviti za primanje newslettera. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima Futura IT d.o.o.

Sigurnost
Ove Internet stranice poduzimaju sve mjere kako bi zaštitile podatke o korisniku. Unošenje povjerljivih podataka putem ovih Internet stranica zaštićeno je on-line i off-line. Ako se u našem formularu za registraciju od korisnika zahtijevaju povjerljivi podaci (poput osobnih podataka) ti su podaci šifrirani i zaštićeni sigurnosnim protokolom (SSL). Tijekom boravka na zaštićenoj stranici ikona lokota na dnu Internet pretraživača poput Firefox, Internet Explorera, Chrome  ili drugih internet browsera je zaključana, za razliku od otključane ili otvorene ikone prilikom uobičajenog pretraživanja naših stranica. Osim korištenja SSL šifriranja kako bismo zaštitili podatke o korisnicima na Internetu, činimo sve što je u našoj mogućnosti kako bismo iste podatke zaštitili i off-line. Pristup svim podacima o našim korisnicima, ne samo gore spomenutim povjerljivim podacima, je ograničen. Pristup povjerljivim podacima imaju samo zaposlenici kojima su isti potrebni kako bi obavili određenu uslugu. 
Za sva dodatna pitanja o sigurnosti možete poslati e-mail na info@futura-it.hr .

Posebna ponuda
Povremeno možete primati informacije o proizvodima, uslugama i posebnim ponudama te newsletter ako ste na to pristali te u svakom trenutku nudimo mogućnost odjave s liste.

Ispravci/ Ažuriranje osobnih podataka
Ako se korisnikovi osobni podaci (poput poštanskog broja) promijene ili ako korisnik više ne želi našu uslugu, omogućujemo ispravljanje, ažuriranje ili uklanjanje korisnikovih osobnih podataka koje posjedujemo. To se može izvršiti na stranici "Uredi profil".

                                                                                        PRIKUPLJANJE I OBRADA OSOBNIH PODATAKA

Voditelj obrade podataka

Futura Informatička Tehnologija d.o.o. s sjedištem u Žumberačka 17, 10291 Prigorje Brdovečko, je voditelj obrade vaših osobnih podataka.

Politika privatnosti se primjenjuje na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera.

Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno.

Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.

Ova Politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.

 

Koje podatke prikupljamo:

Osobni podaci: ime, prezime, adresa, kontakt broj, email adresa, datum rođenja, broj osobne iskaznice, OIB

Fotografije i video snimke:  prilikom korištenja videonadzora

Informacije o prodaji i servisu: informacije o kupnji, uključujući korisnički identitet kupca, broj ugovora i informacije o jamstvu, reklamacijama, dostavi, podršci i uslugama, uključujući prigovore i zahtjeve.

 

Svrha prikupljanja podataka:

Prodaja i servis proizvoda – za obradu vaše prodaje, konfiguraciju i servisiranje vašeg proizvoda

Futura Informatička Tehnologija d.o.o. će prikupiti osobne podatke,  informacije o prodaji i servisu kao i informacije o povijesti kupca kada kupite, servisirate ili popravljate proizvod kupljen kod nas ,uključujući zahtjeve na temelju jamstva i provjere te će ih koristiti za pružanje usluga koje ste tražili i obavještavanje o pitanjima vezanim uz vaš proizvod te ispunjenje sklopljenog ugovora.

Pružanje osobnih podataka u svrhu ispunjenja sklopljenog ugovora predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to može utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti.

Podrška kupcima i marketing – za odgovore na upite i davanje novosti i ponuda

Futura Informatička Tehnologija d.o.o. prikuplja osobne podatke  te ih može koristiti  kako bi kupcima pružio podršku, odgovore na upite i prigovore te kako bi procijenio koje novosti i ponude vas najvjerojatnije zanimaju te vas kontaktirao u vezi s tim ponudama u skladu s vašim interesima.

Video nadzor - radi kontrole ulazaka i izlazaka iz radnih prostorija i prostora te radi smanjenja izloženosti radnika riziku od razbojstva, provala, nasilja, krađa i sličnih događaja na radu ili u vezi s radom.

Prijenos trećim stranama

Osobni podaci mogu se prenositi trećim stranama, pod uvjetom da postoji pravna osnova za prijenos.

 

Vaši osobni podaci mogu se prenositi sljedećim subjektima:

 1.)    Za realizaciju ugovora isporuke robe podatke ćemo dijeliti sa pružateljima distribucijskih usluga s kojima surađujemo i imamo sklopljene ugovore. Pružatelj distribucijskih usluga može korisnika pri isporuci roba ili usluga tražiti osobni dokument na uvid i/ili evidentirati određene podatke sa dokumenta. Ukoliko korisnik nije voljan predati takve podatke nužne za isporuku paketa tj. dokaz o naručiocu, usluga ili roba neće moći biti izvršena ili uručena.

2.)    Pružateljima usluga ovlaštenih servisa pri reklamiranju proizvoda unutar jamstva ili po zahtjevu korisnika zbog neispravnosti ili nemogućnosti korištenja proizvoda iz nekog od korisniku bitnih razloga.

3.)    Sponzorima nagradnih natječaja u procesu predaje nagrade korisniku. Ukoliko korisnik ne želi da Futura IT d.o.o. dijeli sa sponzorima podatke u svrhu dodjele moguće nagrade, savjetujemo korisnika da ne sudjeluje u takvim aktivnostima kako u trgovini, tako i na internetskim stranicama Futura Informatička Tehnologija d.o.o. .

4.)    Državnim institucijama koje zatraže podatke na uvid zbog neke treće obrade istih ili potrebe za ostvarivanje prava Futura Informatička Tehnologija d.o.o.  zbog nepoštivanja ugovora o pružanju usluga.

5.)    Tvrtka Sendinblue koji se profesionalno bavi automatiziranim slanjem newsletter-a

6.)    Podatke na uvid ima programerska tvrtka Mathema d.o.o. koja održava webshop Futura-IT.hr

7.)    Podatke dijelimo tj. dostupni su tvrtki Pupilla d.o.o. od koje Futura Informatička Tehnologija d.o.o. koristi poslovni program Synesis

8.)    Podatke na uvid ima hosting tvrtka Plus Hosting-DHH d.o.o. koja održava server i web hosting webshop-a Futura-IT.hr

9.)    Podatke za dostavu paketa koriste tvrtke GLS Croatia d.o.o., DPD Croatia d.o.o., In-Time d.o.o. i OVERSEAS TRADE CO. LTD. D.O.O.

10.) Podatke dijelimo s uvoznicima, dobavljačima i ovlaštenim servisima ukoliko je potrebno radi dostave robe te rješavanja reklamacija.

 

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke:

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja, a najmanje za vrijeme trajanja ugovora između korisnika i Futura Informatička Tehnologija d.o.o.

U slučaju davanja privole za marketing, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče. U slučaju odbijenih ponuda, gdje nije dana privola za marketing, podatke vezane uz ponudu čuvamo godinu dana, a u slučaju da nas zatražite brisanje, isti će biti odmah obrisani.

Osobni podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način.

 

Web shop:

Pristup web shopu Futura-IT.hr moguć je s ili bez registracije.

Prilikom registracije fizičke osobe na stranicama Futura-It.hr od Vas tražimo određene osobne podatke kao što su Ime i Prezime, email adresa, adresa stanovanja, telefonski broj, ponekad datum rođenja u svrhu pružanja raznih pogodnosti. Pri registraciji kupac pristupa svojoj bazi na webshopu Futura IT unutar koje ima nekolicinu pogodnosti (program vjernosti i sakupljanje bodova, podrška u vidu čuvanja računa, jamstvenog lista i sl. u slučaju kada kupac iste izgubi..)

Pri kupovini na stranicama Futura-It.hr bez registracije prikupljamo podatke koji su nužni za isporuku kupljene robe te se navedeni podaci pohranjuju u svrhu ispunjenja ugovora.

Korisnik naših web stranica može izabrati želi li primati promotivne poruke ili ne pritiskom na polje potvrde , neovisno o tome je li se registrirao na stranici ili ne.

Davanje osobnih podatka je odluka korisnika koji može ali i nemora koristiti pogodnosti naše tvrtke. Ukoliko korisnik odluči ne pružiti podatke  potrebne za određenu aktivnost , ista neće moći  biti provedena.

Podatci koje korisnik daje pri registraciji , pohranjuju se na serveru webshopa ( Plus Hosting-DHH d.o.o.), te u poslovnom programu kojem pristup imaju djelatnici tog odjela uz šifre za pristup poslovnom programu.

U svakom trenutku možete deaktivirati vašu registraciju odabirom polja deaktivacije. U tom slučaju podaci će se čuvati u sustavu web shopa dok postoji potreba za izvršenjem legitimne svrhe, a najmanje za vrijeme trajanja ugovora između korisnika i Futura IT.hr

 

Preporučujemo našim korisnicima da pri izradi lozinke za korisnički račun kombiniraju velika, mala slova i broj kako bi sama lozinka bili sofisticiranija i teža za probijanje. Mi kao tvrtka ovim putem obavještavamo kupce da podatke kreditnih kartica kao i bilo koje podatke takvog tipa ne pohranjujemo niti vršimo obradu na našim stranicama nego na zaštićenim stranicama WSPay-a na kojima se sve vrši putem enkripcije i nama kao tvrtki ti podaci nisu vidljivi u izvornom obliku. Vi kao korisnik možete odlučiti ostaviti podatke trajno na stranicama koje služe za naplatu no ti podaci nisu na našim serverima niti unutar našeg software-a. Savjetujemo vas da pročitate kako te stranice obrađuju i evidentiraju takvu vrstu Vaših podataka.

 

Gdje se pohranjuju osobni podaci:

Svi podaci pohranjuju se na nekoliko medija:

- Podaci za promotivne svrhe : na Futura IT accountu i zakupljenom dijelu unutar stranice SendinBlue ( email adresa korisnika ... )

- Podaci u korisniku kao kupcu: - na stranicama web shopa Futura IT koji se nalazi na zakupljenom dijelu tvrtke koja pruža prostor na webu imenom DHH d.o.o.

- U poslovnom programu Synesis, Pupilla d.o.o , a na lokalnom serveru Futura Informatička Tehnologija d.o.o. kojem imaju pristup samo djelatnici tvrtke

- Snimke nadzorne kamere - na serveru video nadzora Futura Informatička Tehnologija d.o.o.

 

Pristup i izmjena podataka:

 Korisnik ,u svakom trenutku, ima mogućnost pristupa svojim podacima pohranjenim na internetskim stranicama gdje ih može revidirati, mijenjati i brisati. Sve izmjene izvršene na internetskim stranicama bit će zabilježene i unutar samog poslovnog programas odmakom od 24 sata.

Kupac tj. korisnik može u svakom trenutku dobiti informaciju o tome koje podatke Futura Informatička Tehnologija d.o.o. ima pohranjene slanjem upita na email adresu info@futura-it.hr . Povratnu Informaciju na vaš upit bit ćemo u mogućnosti dati samo ukoliko je upit poslan s aktivnog emaila koji je zabilježen u našem poslovnom softwareu s točnim podacima unutar emaila ( ime i Prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bi vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.

 

Pravo na zaborav osobnih podataka korisnika:

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka. To može učiniti slanjem zahtjeva na email adresu info@futura-it.hr i podaci će biti brisani bez odgađanja osim u slučaju da postoji zakonska obveza čuvanja navedenih podataka, legitimni interes te osnova za ostvarenje vaših zakonskih prava.

Povratnu Informaciju na vaš zahtjev bit ćemo u mogućnosti dati samo ukoliko je upit poslan s aktivnog emaila koji je zabilježen u našem poslovnom softwareu s točnim podacima unutar emaila ( ime i Prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bi vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.

Pravo na prigovor:

Ukoliko unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor obratite se na email adresu info@futura-it.hr . Uz prijavu nama, možete prijavu podnijeti i Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

 

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka: 

Prikupljeni podaci su u elektroničnom obliku zaštićeni SSL certifikatom koji kriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala korisnika i Futura IT d.o.o. odvija sigurnim protokolom bez mogućnosti uvida u podatke od trećih strana. Zaštitu podataka shvaćamo ozbiljno i poduzimamo sve napredne tehnologije kako bi vaši podaci ostali zaštićeni. Provodimo sve razumne mjere za zaštitu podataka  ali ne možemo jamčiti zaštitu informacija prenesenih na ili s interneta pa stoga nismo odgovorni za informacije koje na takav način primi treća strana. Futura IT d.o.o. pohranjuje podatke unutar EU a samo izvanredno izvan EU.


Izjavu o privatnosti, Futura Informatička Tehnologija d.o.o., može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta o privatnosti na stranicama Futura-It.hr . Ovim putem pozivamo korisnike da povremeno pregledaju ovu izjavu na kojoj će biti naznačene nove izmjene  ukoliko ih je u prethodnom periodu bilo. Ukoliko se korisnik ne slažev s ovom izjavom o privatnosti upućujemo korisnika da napusti, ne pristupa i ne koristi stranicu futura-it.hr . Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na internetskoj stranici. Nastavak uporabe stranice od strane korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu izjavu o privatnosti.

 

Pravila o postupanju s kolačićima:

Kolačić (cookie)  je podatak koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da pamti akcije posjetitelja iz njegovih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik u svakom trenutku može kolačiće obrisati ili postaviti u pregledniku zabranu upotrebe kolačića. Najčešće razlozi upotrebe kolačića su identifikacija korisnika, pamćenje preferencija korisnika, pomoć pri unosu ili pregledu sadržaja koji je već unašan u prijašnjim posjetima, skupljanje podataka za analize i promotivne kampanje.

Prilikom uporabe kolačića  određeni podatci se  prikupljaju automatski s vašeg računala pri dolasku na naše stranice. Ti podaci mogu uključivati i IP adresu, datum i vrijeme pristupe, podatke o vrsti računala, operativnog sustava, pretraživaču koji koristite, verzijama programa kao i jezičnim postavkama vašeg računala. Pristupom na samu stranicu vidjet ćete obavijest o korištenju kolačića koji prikupljaju ove podatke te pritiskom na polje „slažem se“ dajete nam privolu za prikupljanje tih podataka. Ukoliko na stranicama nedate privolu ti podaci neće biti prikupljani, pohranjeni i obrađivani.

Kolačići mogu biti Session cookies – pohranjuju se na računalu i brišu se odmah nakon zatvaranja preglednika a omogućuju stranici prikupljanje privremenih podataka poput košarice za kupnju ili komentara

Persistent cookies – ostaju u računalu i nakon zatvaranja preglednika ili gašenja računala ali obično imaju rok trajnosti. Futura IT koristi kolačiće takvog tipa kako bi olakšao pristup korisnicima što je vidljivo u situacijama kada se korisnik vraća na stranice Futura-IT.hr i odmah je ulogiran na iste što govori da pohranjuju korisničko ime i lozinku.

Kolačići od prve strane koji dolaze sa webstranice koju ste posjetili mogu biti privremeni i stalni. Takvi kolačići omogućuju web stranici da sprema podatke koji se koriste kada korisnik ponovo posjeti web stranicu. Kolačići s treće strane su kolačići koji dolaze s vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće ( ti servisi su Facebook, Instagram, Google analytics, AdWords... )

Ti kolačići postavljeni su od strane webshopa Futura IT i služe kao pomoć pri tumačenju ponašanja korisnika i marketing svrhe.

Vama dostupne opcije:

U postavkama pretraživača možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti a koje odbiti. Mjesto uređivanja postavki ovise o vrsti pretraživača, a može se naći prilikom pretraživanja help ili pomoć datoteke. Ukoliko odlučite da neželite prihvaćati kolačiće sa futura-it.hr web stranica postoji mogućnost da nećete moći koristiti određene funkcije na web stranici.

 

Futura IT d.o.o.
Tihomir Stančević
Tel.: 01/7787-044
Mob: 092/1919-510

 

Uvjeti prodaje

Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.79/2007), glava VII. - Ugovor sklopljen na daljinu, od Članka 36. do Članka 55. Kupac je svaka pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje preko internet trgovine WWW.FUTURA-IT.HR. Prodavatelj je tvrtka Futura Informatička Tehnologija d.o.o., Žumberačka 17, 10291 Prigorje Brdovečko.

Ukoliko su u podacima o Kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se Kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom Kupca. Kupcem se smatra osoba koja naručuje i plaća proizvod, a Primateljem se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe Kupca.

Sve cijene iskazane su u Eurima i uključuju PDV. Trudimo se dati što bolji i točniji opis i sliku. Unatoč tome, ne možemo garantirati da su svi navedeni podaci i slike artikala u potpunosti točni. Ukoliko je cijena navedena na web stranici neispravna, uslijed pogreške ili previda, zadržavamo pravo na izmjenu, a Futura Informatička Tehnologija d.o.o. će Vas obavijestiti o promjenjenom i ispravnoj cijeni, te Vam dati mogućnost da otkažete ili potvrdite narudžbu.

Narudžba i sklapanje ugovora
Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektroničkog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili kao neregistrirani korisnik.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine: kreditnom ili debitnom karticom za koju FUTURA IT ima sklopljen ugovor o prihvaćanju, leanpayom, kriptovalutama, e-bankingom, općom uplatom ili pouzećem.

Narudžba se smatra zaprimljenom:
u slučaju plaćanja kreditnom karticom - u trenutku kada FUTURA IT dobije potvrdu predautorizacije kreditne kartice Kupca na iznos narudžbe u slučaju plaćanja e-bankingom, općom uplatom - u trenutku kada FUTURA IT elektroničkim putem zaprimi narudžbu.

U trenutku kada narudžba bude zaprimljena, FUTURA IT će elektroničkim putem u obliku e-pošte obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen.
Ugovor o kupoprodaji je sklopljen samo kada Vam pošaljemo posebnu potvrdu narudžbe ili Vam isporučimo robu.

Ako naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, FUTURA IT će obavijestiti Kupca da proizvod trenutačno nije raspoloživ te ga izvijestiti o roku u kojem je proizvod dobavljiv.

Naručeni proizvod, ovisno o tome je li dostupan na skladištu, FUTURA IT isporučuje u najkraćemu mogućem roku.

Ako je proizvod naručen, a kao način plaćanja odabran e-banking ili opća uplata, FUTURA IT se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu do kraja radnog dana. Nakon isteka roka od primitka narudžbe, FUTURA IT ne jamči raspoloživost proizvoda.

Pravo na raskid ugovora
Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu FUTURA IT d.o.o. za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i FUTURA IT d.o.o., a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem FUTURA IT d.o.o. web shopa uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom, telefona s ljudskim posredovanjem i bez njega te Interneta.

Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu FUTURA IT d.o.o. na jedan od slijedećih načina: · odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik FUTURA IT d.o.o. webshopa, · odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik FUTURA IT d.o.o. webshopa, · odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe putem 01-7787-044 ili 092/1919-510 telefonske linije.

a) U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

b) Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Korisnik je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.

c) Za kršenje odredbi Uvjeta iz ovog poglavlja, FUTURA IT d.o.o zadržava pravo, prema slobodnoj ocjeni, ugasiti registraciju ili korisnički račun korisnika, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.

d) Registracijom (koja uključuje plaćanje usluge) smatra se da je sklopljen Ugovor između FUTURA IT d.o.o i korisnika kao kupca.

e) Ugovor stupa na snagu po izvršenoj registraciji korisnika, odnosno od dana kada korisnik prihvati ponudu za sklapanje takvog Ugovora.

f) Povodom sklapanja Ugovora, korisniku će biti dostavljeni: potvrda o sklopljenom Ugovoru, odnosno predugovorna obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014), ovi Uvjeti te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora iz članka 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača.

g) Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora: - ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena, - ako je predmet Ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave, - ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima, - ako je predmet Ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke te - ako je predmet Ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije.

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti FUTURA IT d.o.o o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na FUTURA IT d.o.o., Jablanska 19, 10000 Zagreb), telefaksom na 01/7787-045 ili elektroničkom poštom na info@futura-it.hr , u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora.

Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.
Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada FUTURA IT d.o.o. zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca FUTURA IT d.o.o. može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena.
Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu FUTURA IT d.o.o., Jablanska 19, 10000 Zagreb, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je FUTURA IT d.o.o., uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam.
Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona 01-7787-044 ili se javi na info@futura-it.hr kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.
Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
Ako je na zahtjev korisnika izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, korisnik je dužan platiti FUTURA IT d.o.o. i iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada je korisnik obavijestio FUTURA IT d.o.o. o jednostranom raskidu Ugovora.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti ovdje.

h) U slučaju materijalnih nedostataka prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke (npr. oštećenje ambalaže), kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca nisu imali vidljivi nedostatak.

Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (npr. proizvod je slomljen, ogreben proizvod što je nastalo uslijed transporta ili krivog skladištenja) što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda bez korištenja, montaže, odnosno stavljanja proizvoda u funkciju, a što je utvrđeno od strane ovlaštenog servisa – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili umanjenje cijene.

i) Proizvodi za koje dajemo jamstvo u skladu sa zakonom i jamstvom određenim od strane proizvođača imaju jamstveni list. Pravo na korištenja jamstva ostvaruje se uz predočenje računa i jamstvenog lista. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun. Datum izdavanja računa je datum početka aktiviranja jamstva. Uz opis proizvoda nalazi se podatak na koji period je osigurano jamstvo za određeni proizvod.

U slučaju izdavanja jamstvenog lista kojim proizvođač jamči ispravnost proizvoda u tijeku određenog vremena, kupac može, ako proizvod nije ispravan zahtijevati da se taj proizvod u razumnom roku popravi, ili da mu se umjesto popravka preda drugi takav ispravan proizvod. Ukoliko za vrijeme trajanja jamstvenog roka nastupi neispravnost proizvoda isti se dostavlja u ovlašteni servis naveden u jamstvenom listu.

Pravo na korištenje jamstva ostvaruje se isključivo uz predočenje računa. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun. Neispravnost proizvoda nastala kao posljedica nepravilnog korištenja i/ili nepostupanja u skladu s uputama nije osigurana jamstvom. Servisiranje i prodaja zamjenskih dijelova za kupljeni proizvod osigurana je putem ovlaštenih servisera navedenih u jamstvenom listu.

Izjava o sigurnosti
WSPay primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između WSPay sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

Naplata/autorizacija
Sva će plaćanja biti izvršena u EUR (Eurima). U slučaju plaćanja kreditnom karticom, e-bankingom i općom uplatnicom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

REKLAMACIJE

Pogledajte ovdje

Podaci o proizvodima
Podaci o proizvodima temelje se na dostupnim podacima proizvođača. Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanim na stranici, FUTURA IT zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Fotografije proizvoda ilustrativne su prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. U slučaju nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda. Proizvođač i FUTURA IT ne snose odgovornost, pravnu ili inu, za moguće pogrešne informacije i posljedice njihove interpretacije.

Raspoloživost proizvoda
Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu, te proizvodi koji nisu raspoloživi na skladištu, ali su dobavljivi u naznačenom roku, navedenom na stranici detalja samog proizvoda.

Izjava o konverziji
Sva plaćanja biti će izvršena u Eurima. Prilikom naplate vašom kreditnom karticom isti se iznos pretvara u vašu lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara. Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj internetskoj stranici.
Conversion statement
All payments will be effected in Croatian currency. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site.

RJEŠAVANJE SPOROVA
Eventualne sporove prodavatelj i kupac nastojati će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

IZMJENE
FUTURA IT d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih Uvjeta i obvezuje se obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su upisali prilikom registracije. Ukoliko se ne slažete s navedenim pravilima korištenja i ne želite ih prihvatiti, molimo Vas obratite se na naše kontakte sa svojim primjedbama i za to vrijeme nemojte koristiti usluge Web trgovine.

Uvjete prodaje možete skinuti ovdje

 

Reklamacije

Neispravni uređaj možete odnijeti u ovlašteni servis ili ga donijeti kod nas u poslovnicu nakon čega ćemo ga mi proslijediti u ovlašteni servis. Sve reklamacije se prosljeđuju u ovlaštene servise, te mi ne odlučujemo hoće li neki proizvod biti popravljen/zamijenjen ili ne.

Prilikom prijave neispravnog proizvoda obavezno priložiti pravilno ispunjen obrazac za reklamaciju te kopiju računa. Obrazac možete skinuti ovdje .

U jamstvo ne ulaze oštećenja nastala nestručnim rukovanjem, oštećene jamstvene naljepnice i serijski brojevi, modificiranje biosa na grafičkim karticama, mehanička oštećenja, oštećenja zbog udara groma, prevelikog napona ili ishabanosti uređaja. Sva roba će prije slanja u ovlašteni servis biti detaljno pregledana. Servis i rezervne dijelove osigurava ovlašteni zastupnik za Hrvatsku.

Kupci su dužni o svom trošku neispravnu robu dostaviti nama, a daljnja rješavanja reklamacije, kao i povrat iste ide na naš trošak. Adresa za slanje neispravne robe je Futura IT d.o.o., Jablanska 19, 10000 Zagreb.

Ako se reklamacija pokaže kao lažna, te je reklamirani proizvod ispravan, naplaćuje se testiranje ispravnosti uređaja (max. 1 radni sat), te povrat istog ide na trošak kupca.

Naša PICK-UP & RETURN usluga:

Želite uštedjeti vrijeme i novac za vaše reklamacije?
Nudimo uslugu prikupa reklamacija na vašoj adresi. Cijena paketa (do 20kg) iznosi 5,50€.
Sve vaše reklamacije možete poslati kurirskom službom na naš trošak, a prilikom povrata robe s reklamacije plaćate cijenu dostave 5,50€.
Za sve dodatne informacije i dogovor oko preuzimanja obratite nam se na email/skype/facebook/whatsapp ili 01/7787-044 .
Reklamacije poslane na naš trošak bez dogovora nećemo preuzeti!
Uređaj sigurno i dobro zapakirajte u njegovu original ambalažu kako ne bi došlo do oštećenja tijekom transporta. Osigurajte svoj uređaj kako bi osigurali sebe!

NARUČI PRIKUP

Upute za pravilno pakiranje paketa

Kako bi Vaš paket stigao na krajnju destinaciju brzo i sigurno on mora biti adekvatno zapakiran. Pošiljatelj je dužan osigurati adekvatnu unutarnju i vanjsku ambalažu i pravilno označavanje paketa.

*Važno je da pakiranje odgovara težini sadržaja tako da proizvodima unutar paketa bude omogućena zaštita prilikom transporta i automatskog sortiranja (da bude zaštićeno od pada sa oko 80cm na rub, kut, ili sa strane paketa).
*Pošiljatelj prilikom pakiranja mora posebno obratiti pozornost da način pakiranja paketa ne uzrokuje oštećenje na ostalim paketima.
*Odabir materijala za pakiranje te način pakiranja moraju odgovarati sadržaju, vrsti, dimenzijama, masi i vrijednosti paketa te duljini relacije na koju se paket prenosi. Ako je moguće koristite originalno pakiranje.
*Prilikom manipulacije sadržaj paketa ne smije se samostalno pomicati.
*Pošiljatelj je dužan osigurati materijal za pakiranje paketa te odgovara za takav izbor kao i za način pakiranja.
*Svi izloženi dijelovi paketa uvijek moraju biti najbolje zaštićeni, svi otvori (rupe, pukotine) na paketu moraju biti vidljivo osigurani i čvrsti tako da sadržaj paketa ne bi ispao.
*Ako se paket omata i povezuje pomoću folije, pobrinite se da gornji dio paketa, gdje se mora zaljepiti paketna naljepnica s bar kodom i adresa primatelja, nije naborana.
*Prazan prostor između ambalažnih materijala i sadržaja mora biti ispunjen, kako sadržaj ne bi klizio.
*Međusobno spajanje paketa ne prihvaća se na dostavu. *Ako koristite staru kartonsku ambalažu, potrebno je ukloniti sve stare naljepnice i paketne oznake.
*Pakiranje se može testirati trešnjom paketa. Ako se unutarnji sadržaj pomiče, pakiranje se mora poboljšati.

*VIDEO

PICK-UP & RETURN usluga za ovlašteni servis:

Imate problema s Vašim laptopom? Gdje god da se nalazite, možete iskoristiti PICK-UP & RETURN uslugu. Laptop Vam se pokvario te nemate vremena nositi ga na popravak? Ovlašteni servis će preuzeti Vaš laptop, popraviti ga i vratiti ga vama, štedeći vam vrijeme i novac.

VAŽNO: Uz neispravan uređaj pošaljite kopiju računa, detaljan opis kvara te vaše podatke i kontakt broj. Uređaj sigurno i dobro zapakirajte u njegovu original ambalažu kako ne bi došlo do oštećenja tijekom transporta. Osigurajte svoj uređaj kako bi osigurali sebe!

*System One servisni centar Toshiba, Dell i Asus prijenosna računala, tableti, monitori, desktop.

*MR servis d.o.o. Acer, Alcatel, APC, Asus (prijenosna računala i monitori), Benq, Elotouch/Tyco, Epson, Fujitsu, HP, Lenovo Think, LG, MSI (prijenosna računala), Olympus, Panasonic, Sagem i Samsung (prijenosna računala, pisači, monitori i projektori).

NAČINI PLAĆANJA

Gotovina, virman, internet bankarstvo, pouzeće, kriptovalute, paypal, maestro, master, visa, keks pay, aircash.